Галерия "Панев" е открита през март 1999 г. Намира се в най-романтичната част на Велико Търново - до площада на Самоводската чаршия. Галерията предлага картини на сем. Паневи. Тук може да видите великолепните пейзажи на Иваничка Панева от Велико Търново и най-прекрасните кътчета на България, както и красотота на Българката в нейните портрети.

Изящните авторски декорирани бижута на Петя Панева,както и нейните модерни, нестандартни акварели и живописни колажи.

Жанрово и тематично разнообразие в картините на големия български художник, почетен академик на Държавната Руска Академия по изкуства Христо Панев, асоцииран с най-добрите образци на българската фрескова живопис, както и поетичните рисунки, графики и акварели на същият автор.

Ще се потопите в богатата палитра на съвременното модерно,абстрактно и символистично изкуство на Габриел Панев.

С критериите си галерията може да задоволи и най-високите изисквания на съвременния ценител.

Да попаднеш в живописния свят на Паневи е истинско удоволствие, а през последните години Христо, Иваничка и Габриел предоставиха многократно такава възможност на своите ценители и почитатели. Освен постоянното изложение в собствената им галерия във Велико Търново, веднъж на няколко месеца те правят нови изложби у нас и в чужбина. Всеки притежава свой собствен стил и никога не би могъл да ги сбъркаш, те се допълват чудесно.

През 2006 г. галерията открива свой филиал на едно от най-красивите кътчета по нашето Черноморие-Камен бряг. Място където музата никога не може да те напусне.През 2013 година галерия "Панев" отвори врати и в комплекс "Арбанашки хан" в с. Арбанаси.

BG   EN 


Н А Ч А Л О

А В Т О Р ИС Ъ Б И Т И Я

К О Н Т А К Т И

Tyxo.bg counter
2007-2019 © Panev Art Studio. All rights reserved.